БДЖ Холдинг, БДЖ-Пътнически превози и БДЖ-Товарни превози се сливат в национална

...
БДЖ Холдинг, БДЖ-Пътнически превози и БДЖ-Товарни превози се сливат в национална
Коментари Харесай

Сливат в национална компания няколко дружества на БДЖ

" БДЖ Холдинг ", " БДЖ-Пътнически транспорти " и " БДЖ-Товарни транспорти "  се сливат в национална компания " Български държавни железници ". Това заяви на брифинг министърът на превоза Николай Събев.

Амбицията е БДЖ да се модернизира и да излезе на облага през 2023 година Ще се направи пътна карта за ограниченията, които ще се подхващат за модернизацията. Целта е да няма закъснение в графиците, да има съгласуваност сред градовете и влаковете да са приятни за пътешестване.

" От началото на 2024 година считаме повече да не желаеме пари от държавата за това, че изпълняваме контракта за публичен транспорт. Ще излезем на финансовите пазари в Европа ", уточни министър Събев. Той обаче регистрира, че положението на БДЖ сега е сериозно.

Министърът на превоза показа новия Съвет на шефовете на БДЖ, който включва петима специалисти, които дружно с екипа от зам.-министри слагат началото на промяната в железницата. Симеон Евтимов е председател на борда, а Йордан Мирчев, Кирил Григоров, Любомир Сяров и Петко Петков са новите членове на Съвета на шефовете на БДЖ. " Всеки един от тях е доста сериозен специалист в региона на железниците ", сподели министър Събев. 

" Ние като нов Съвет на шефовете поемаме отговорност към принципала за ръководство на държавния капитал в социална изгода като превърнем БДЖ в същинска национална компания, да да стане железницата желания превоз в България. Целта е жителите да се радват от свободата на напредване, бизнесът да има достъп до пазарите, а обществото като цяло да разчита на сигурността на стоманените пътища. Искаме да променим нещата и места пазарната функционалност на железницата да се употребява като обществен инструмент, желаеме обществената функционалност на железницата да се употребява за консолидиране на транспортния пазар ", сподели новият ръководител на Съвета на шефовете на БДЖ Симеон Евтимов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР